WK 2006: Uitslag Zwitserland - Oekraïne

Icoon WK 2006Oekraïne heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal in Duitsland. De Oekraïners versloegen Zwitserland na penalty's. Na 120 minuten voetbal stond de stand van 0-0 op het scorebord.

Beide landen konden vanavond in Keulen absoluut niet overtuigen en legden geen beste wedstrijd op de mat. De eerste helft was nog redelijk, maar in de tweede helft en de beide verlengingen was het niveau zeer laag. Zowel Oekraïne als Zwitserland speelde rommelig en maakte veel fouten. Veel kansen waren er niet te noteren. Lang voor het laatste fluitsignaal zag het er al naar uit dat het op penalty's zou uitlopen.

Ook bij de strafschoppen was het niveau niet al te hoog. De Zwitsers spanden hierbij de kroon en wisten niet één keer te scoren. Bij Oekraïne miste enkel aanvoerder Sjevtsjenko. Omdat drie andere Oekraïners, waaronder Milevski met een gewaagde stiftbal door het midden, wel scoorden, wonnen ze de penaltyserie met 3-0. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je op de WK-site van FOK!.

Oekraïne treft in de kwartfinales Italië, dat eerder vandaag Australië uitschakelde. De laatste kwartfinalisten zullen morgen bekend worden, als de duels Brazilië - Ghana (om 17.00 uur) en Spanje - Frankrijk (21.00 uur) gespeeld worden.