WK 2006: Uitslag Italië - Australië

Icoon WK 2006Italië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal. De drievoudig wereldkampioen schakelde Australië uit: 1-0. Francesco Totti zette in blessuretijd een strafschop om.

In de eerste helft gebeurde er niet zo veel. Italië meldde zich een aantal keer voor het doel van Australië, maar Luca Toni slaagde er niet in een van zijn kansen te benutten. Geen van beide teams had het overwicht. Vlak na de hervatting moest Italië met tien man verder. Marco Materazzi haalde de (in de ogen van de arbiter) doorgebroken Marco Bresciano neer. Bondscoach Marcello Lippi van Italië reageerde door spits Toni te wisselen voor Andrea Barzagli.

De Squadra Azzurri trok een muur op en liet het initiatief aan Australië. Tot serieuze mogelijkheden wist de underdog niet te komen, op enkele afstandsschoten na. Italië loerde ondertussen weinig vruchtbaar op de counter. Een verlenging leek onafwendbaar, totdat Fabio Grosso in het strafschopgebied onderuitging door toedoen van Lucas Neill. Francesco Totti schoot de enigzins makkelijk toegekende penalty koelbloedig binnen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!

Italië stuit vrijdag op Oekraïne of Zwitserland, die vanavond de degens kruisen. Morgen staan met Brazilië - Ghana en Spanje - Frankrijk de laatste achtste finaleduels op het programma. Duitsland, Argentinië, Engeland en Portugal schaarden zich in het weekend onder de laatste acht.