WK 2006: Uitslag ItaliŽ - AustraliŽ

Icoon WK 2006ItaliŽ heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal. De drievoudig wereldkampioen schakelde AustraliŽ uit: 1-0. Francesco Totti zette in blessuretijd een strafschop om.

In de eerste helft gebeurde er niet zo veel. ItaliŽ meldde zich een aantal keer voor het doel van AustraliŽ, maar Luca Toni slaagde er niet in een van zijn kansen te benutten. Geen van beide teams had het overwicht. Vlak na de hervatting moest ItaliŽ met tien man verder. Marco Materazzi haalde de (in de ogen van de arbiter) doorgebroken Marco Bresciano neer. Bondscoach Marcello Lippi van ItaliŽ reageerde door spits Toni te wisselen voor Andrea Barzagli.

De Squadra Azzurri trok een muur op en liet het initiatief aan AustraliŽ. Tot serieuze mogelijkheden wist de underdog niet te komen, op enkele afstandsschoten na. ItaliŽ loerde ondertussen weinig vruchtbaar op de counter. Een verlenging leek onafwendbaar, totdat Fabio Grosso in het strafschopgebied onderuitging door toedoen van Lucas Neill. Francesco Totti schoot de enigzins makkelijk toegekende penalty koelbloedig binnen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!

ItaliŽ stuit vrijdag op OekraÔne of Zwitserland, die vanavond de degens kruisen. Morgen staan met BraziliŽ - Ghana en Spanje - Frankrijk de laatste achtste finaleduels op het programma. Duitsland, ArgentiniŽ, Engeland en Portugal schaarden zich in het weekend onder de laatste acht.