Beer Bruno doodgeschoten

Icoon BuitenlandsBeer Bruno is niet meer. Nadat er wekenlang jacht op het dier was gemaakt, zijn jagers er in de nacht van zondag op maandag in geslaagd de beer af te schieten. Het door de lokale autoriteiten opgelegde doodvonnis werd voltrokken in de buurt van het Duitse Spritzingsee in de deelstaat Beieren.

Jagers kregen het beest rond 04:50 in het vizier en schoten hem dood. De beer, die door de pers 'Bruno' werd genoemd, moest bij de eerste gelegenheid worden afgemaakt, omdat hij een gevaar zou vormen voor de mensen in de omgeving.

Al in mei namen de autoriteiten het besluit om het dier af te laten schieten, maar na massale protesten werd besloten eerst te proberen Bruno te vangen. Daarbij werden onder andere speciale vallen en Finse speurhonden ingezet. De beer was echter iedereen te slim af. Ondertussen doodde het beest wel regelmatig schapen en kippen.

Afgelopen zaterdag kwam Bruno, wiens echte naam JJ1 is, bijzonder dicht in de buurt van recreŽrende mensen in het natuurgebied bij Bayrischzell. Fietsers zagen hem later zwemmen in het Soinmeer. Aangezien Bruno steeds minder bang voor mensen bleek te worden, werd besloten hem af te schieten.


Beer Bruno


Met dank aan Aka-Zigor en woessie voor de submit.