Nederlandse man wil vaker seks

Icoon EnquêteBijna 45 procent van de Nederlandse mannen wil vaker seks en meer initiatief van hun partner. Dat blijkt uit een online onderzoek onder ruim 35.000 mannen, uitgevoerd door het internetplatform Je Echte Leeftijd. 85 procent van de mannen geeft aan pas tevreden te zijn over de vrijpartij als ook de partner een orgasme heeft bereikt. Samenstelster van de enquête en seksuoloog Vera Steenhart: "Veel vrouwen vinden dat voor zichzelf niet zo noodzakelijk, maar kennelijk is dat voor mannen heel belangrijk."

Volgens Steenhart zoeken mannen hun informatie liever op internet op, want bij problemen in hun seksleven durft slechts 6 procent van de mannen naar een seksuoloog te gaan, 23 procent stapt naar een huisarts. Ruim 66 procent wil dat de partner meer initiatief toont en een kwart van de ondervraagde mannen heeft seksuele wensen waarvoor binnen de relatie geen plaats is.

G-plek
Overigens weet 55 procent van de heren de beruchte G-plek te vinden. 86 procent gaf aan geen moeite te hebben met het vinden van de clitoris. Van de deelnemers geeft 42 procent aan wel eens erectieproblemen te hebben, waarvan 13 procent regelmatig. Maar bijna niemand lijkt wat aan deze problemen te doen.

Met dank aan Susanne voor de submit.