Grote voedselvergiftiging door chocola Cadbury's

Icoon OpmerkelijkMeer dan 40 mensen hebben waarschijnlijk een voedselvergiftiging opgelopen als gevolg van het eten van Cadbury's chocolade. In de repen van deze chocoladefabrikant zijn namelijk door de 'Food Standards Agency' (FSA) salmonella-bacteriën aangetroffen.

Meer dan een half miljoen repen chocolade zijn mogelijk besmet geweest met deze bacterie en gegeten door consumenten de afgelopen zes maanden. De producent heeft gisteren toegegeven zeven van z'n populaire merken uit de schappen te hebben gehaald.

De FSA beschuldigt Cadbury van het verzaken van het uitgaan van een waarschuwing na het constateren van een lek in een afvalwaterpijp bij een van zijn fabrieken.

Een woordvoerder van de FSA meldde dat de chocoladeproducent in januari al de bacterie had aangetroffen in zijn producten, maar pas maandag de dienst op de hoogte heeft gesteld. Pas in maart had Cadbury het probleem opgelost, wat dus betekent dat er ongeveer 40 dagen besmette repen zijn geproduceerd.

Het probleem kwam aan het licht toen de overheids 'Health Protection Agency' een onderzoek deed naar een uitbraak van de salmonella 'Montevideo' bacterie bij meer dan 40 personen.

Met dank aan Sjizzel voor de herschreven en vertaalde submit.