WK 2006: Uitslag Engeland - Ecuador

Icoon WK 2006Engeland heeft de kwartfinales van het WK Voetbal weten te bereiken. De Engelsen bleken te sterk voor Ecuador. Het werd in Stuttgart 1-0.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog wat nerveus en werd veel de lange bal gebruikt. In de 11e minuut kreeg Ecuador een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Na een fout in de verdediging door Terry, kon Tenorio vrij op de keeper aflopen. Hij schoot de bal echter, via het been van verdediger Cole, op de lat.

De rest van de eerste helft en het begin van de tweede helft waren er wat kansjes over en weer, maar nooit werd het echt gevaarlijk. De goal van Engeland kwam, misschien wel typerend, uit een vrije trap. Beckham krulde in de zestigste minuut de bal mooi over de muur in de hoek van het doel: 1-0.

Na de 1-0 kon Ecuador, hoewel het dat wel probeerde, nauwelijks nog een vuist maken. Engeland kreeg voorin wat meer ruimte, en werd daardoor wat gevaarlijker. Met de kansen werd echter slordig omgesprongen, waardoor er niet meer gescoord werd. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!.

Om 21.00 uur vanavond is in NŁrnberg de confronatie waar wij Nederlanders allemaal naar uitkijken: onze mannen nemen het dan op tegen Portugal. De winnaar van die partij is in de kwartfinale tegenstander van Engeland.