Alarm in Zweden door 'bomriem'

Man met bomriemOp dit moment zijn er in het Zweedse Tensta, de voorstad van Stockholm, diverse gebouwen ontruimd nadat er een man werd gezien die vermoedelijk een bomriem om zijn middel had. Het is nog onduidelijk of de riem echt is. De man zelf verklaart dat hij drie dagen geleden ontvoerd is en dat iemand anders hem de riem omgedaan heeft.

Een getuige zei tegen de Zweedse media dat de man huilend op de grond zat. "Hij had iets om zijn lichaam en en in zijn hand." De Zweedse explosieven opruimingsdienst is ter plaatse. Een groot gebied om de man is afgezet.

Ondertussen zijn er meerdere getuigeverklaringen. Stefan Larsson, officier van de plaatselijke politie: "Hij verkeert in een shock en is erg bang om te sterven". Jasser Mohammed Ali, die vlakbij in een winkel werkt, sprak de man met de riem en wist te vertellen dat hij 35 jaar oud is: "Hij zei dat we de winkel in moesten gaan, dat deden we dus ook. Toen de politie kwam, zei hij dat we in de winkel moesten blijven en de deur dicht moesten laten."

Update 18.30
Inmiddels is de opruimingsdienst erin geslaagd de riem van de man af te halen. Er is verder nog niks bekend.


Hier is de riem goed te zien

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.