Familie van Britse soldaten wordt bedreigd

Icoon TerrorismeFamilieleden van de Britse soldaten krijgen dreigtelefoontjes vanuit Irak. De Iraakse rebellen zouden ook de telefoongesprekken die de soldaten met hun familie voeren afluisteren. Dit meldde The Sunday Telegraph zondag.

Volgens de krant is er een document naar de Britse soldaten verstuurd waarin staat hoe de Iraakse rebellen uit het Zuiden van Irak erin slaagden om de telefoonnummers van familie en vrienden, met hoogtechnologische apparatuur, konden achterhalen.

In het document zou volgens The Sunday Telegraph beschreven staan dat familie en vrienden van de Britse soldaten die in Irak gelegerd zijn, de laatste weken anonieme telefoontjes krijgen. Ook staat er in het document dat voorzichtigheid geboden is wanneer ze met hun mobiele telefoon naar huis bellen. Dit bevestigt het ministerie van Defensie.

Volgens de krant zouden familieleden gebeld worden met de mededeling dat hun man of zoon in Irak dood is, of over niet al te lange tijd gedood zal worden. De bellers zouden deze aankondigingen doen in gebrekkig Engels en met een Arabisch accent.