Grote trouwjurk zorgt voor oponthoud

Icoon ShockingDe trouwdag is een dag om nooit meer te vergeten, zeggen ze. Voor de Engelse Carly O'Brien en haar 17-jarige bruidegom Michael Coffey geldt dat nu zeker. De trouwjurk van de bruid was zo groot dat ze bleef vastzitten in de deur van de kerk.

De jurk had haar 25.000 pond gekost en was ongeveer 2,5 meter breed en woog ongeveer 158 kilo. Hij bestond uit 30 lagen, bedekt met 3000 Swarovski kristallen, en had een diamanten sluier. Het kostte twintig mensen anderhalf uur om de 16-jarige O'Brien door de kerkdeur bij het altaar te krijgen. Hierbij moesten ze ook nog zorgen dat haar ruim achttien meter lange sleep niet in de knoop zou raken. De jurk zorgde er ook voor dat haar vader niet naast haar kon lopen toen hij haar weggaf, maar voor haar. Door de breedte van de jurk was er simpelweg geen plaats naast Carly.

Ook voor Carly zelf zorgde de jurk voor meer problemen. Ze had er 9.5 uur over gedaan om in de jurk te komen. Daarna moest ze nog bij het altaar komen, en ze was daarna zo uitgeput dat de bruidegom samen met veertien familieleden haar naar buiten moesten dragen.

Zus Crystal: "Carly wilde dat haar grote dag groter was dan die van Jordan. Dat is haar gelukt."


De bruid met haar jurk


Met dank aan Arctica voor de deels herschreven submit.