WK 2006: Uitslagen groep B

Icoon WK 2006Zweden staat in de achtste finales van het WK Voetbal. De Scandinaviërs behaalden middels een 2-2 remise tegen Engeland het benodigde punt. Het sprookje van Trinidad en Tobago eindigde met een 0-2 nederlaag tegen Paraguay.

Engeland verloor al na vier minuten Michael Owen. De spits verdraaide zijn rechterknie en verliet op een brancard het veld. Ook zonder Owen had Engeland de overhand in de eerste helft. Joe Cole opende op prachtige wijze de score met een van de mooiste treffers dit toernooi. Vlak na rust maakte Markus Allbäck, voormalig speler van SC Heerenveen, het tweeduizendste WK-doelpunt uit de historie. In de slotfase leek Steven Gerrard met zijn 1-2 voor de beslissing te tekenen, maar via Henrik Larsson pakte Zweden alsnog een punt.

Het andere duel uit poule B ging tussen het al uitgeschakelde Paraguay en Trinidad en Tobago. De Soca Warriors moesten winnen en tegelijkertijd hopen op een nederlaag van Zweden. Trinidad en Tobago beleefde een redelijke openingsfase en creëerde enkele kansen uit dodespelmomenten Het was echter Paraguay dat aan de leiding kwam, omdat Brent Sancho zijn eigen doelman passeerde. Ondanks een zeer redelijke tweede helft slaagde Trinidad er niet in iets te forceren. Paraguay vergrootte zelfs de marge via Nelson Cuevas. De ploeg van Leo Beenhakker verlaat doelpuntloos en als laatste van de poule het WK.

Engeland treft in de achtste finales Ecuador, de nummer twee van poule A. Zweden speelt om een plaats bij de laatste acht tegen gastland Duitsland, dat zich vanmiddag kroonde tot winnaar van groep A.

Uitgebreide verslagen van Zweden - Engeland en Paraguay - Trinidad en Tobago zijn op de WK-site van FOK! te vinden.