WK 2006: Uitslagen groep A

Icoon WK 2006 Duitsland heeft vanmiddag gemakkelijk met 3-0 van Ecuador gewonnen, waardoor het thuisland de eerste plaats in groep A heeft gepakt. Beide landen hadden zich al geplaatst voor de achtste finales. Tegelijkertijd speelden Costa Rica en Polen tegen elkaar voor de derde plaats. Die wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor Polen derde is geworden.

Duitsland begon voortvarend aan het duel. Al in de 4e minuut was het Klose die de bal in het net legde. Ecuador kon ondanks de achterstand geen potten breken. In de 44e minuut was het opnieuw Klose die doel trof, na een prachtige voorzet van Ballack. De tweede helft drong Ecuador iets meer aan, maar het was in de 57e minuut Podolski die Duitsland op 3-0 zette.

Voor Costa Rica en Polen stond alleen de eer nog op het spel. In de 25e minuut schoot Gˇmez een vrije trap binnen. Lang konden de Costa Ricanen niet genieten van hun voorsprong; al in de 33e minuut maakte Bosacki voor Polen gelijk door een hoekschop in te koppen. In de 66e minuut was het opnieuw een kopbal van Bosacki die Polen op een voorsprong bracht.

Uitgebreide verslagen van Duitsland - Ecuador en van Costa Rica - Polen zijn op de WK-site van FOK! te vinden.

Eindstand groep A:
1.Duitsland * 3-9 (8-2)
2.Ecuador * 3-6 (5-3)
3.Polen 3-3 (2-4)
4.Costa Rica 3-0 (3-9)


* = Geplaatst voor de achtste finales.