Jong D66: Stop met moddergooien!

Lousewies van der LaanDe leden van de Jonge Democraten (JD), de jongerentak van D66, willen dat Van der Laan en Pechtold nou eens ophouden met modder te gooien naar elkaar. Sinds de strijd om het lijsttrekkerschap ontbrandde werd geroepen dat het er netjes aan toe zou gaan, "niet zoals bij de VVD", maar intussen is het verschil met de VVD nog maar nauwelijks bespeurbaar. De JD-leden hebben hier genoeg van en roepen op om nou weer gewoon alleen inhoudelijk verder te gaan.

De afgelopen weken was het al in het nieuws dat Van der Laan het Pechtold kwalijk nam dat hij zich ongefundeerd uitgelaten had over de Uruzganmissie en over de hypotheekrenteaftrek. Pechtold op zijn beurt haastte zich om in de pers te krijgen dat hij het niet aardig vond dat Van der Laan zich zo "stijlloos" gedroeg. Eerder ging het er tijdens het eerste lijsttrekkersdebat ook niet bepaald vriendelijk aan toe.

Pechtold populairAlexander Pechtold
Alexander Pechtold is bij de JD de populairste kandidaat. Ze waarderen het dat hij "meer durft te roepen en minder de gebaande paden bewandelt." Pechtold is sinds hij minister is inderdaad herhaaldelijk zijn boekje te buiten gegaan, voornamelijk door zich te bemoeien met de portefeuille van zijn collega's. Op Radio 1 toonde hij zich gisteren in zijn nopjes met de uitslag van een peiling onder de JD-leden, die uitwees dat hij de voorkeur heeft van ruim de helft van de leden.

Tot aanstaande vrijdag hebben de leden nog de kans om per post hun stem uit te brengen. De zaterdag daarna kunnen leden ook nog op het lijsttrekkerscongres stemmen. De andere kandidaat-lijsttrekkers maken overigens weinig kans: gezamenlijk hebben ze slechts veertien procent van de stemmen.

Met dank aan pberends voor de submit.