WK 2006: Uitslag Italië - Verenigde Staten

Icoon WK 2006Italië en de Verenigde Staten hebben in een hectische confrontatie met 1-1 gelijkgespeeld op het WK Voetbal. Liefst drie rode kaarten deelde scheidsrechter Larrionda uit.

Italië begon weinig indrukwekkend en de 1-0 van Alberto Gilardino viel uit de lucht. In het tweede gedeelte van de eerste helft volgden de gebeurtenissen zich snel achter elkaar op. Via een eigen doelpunt van Cristian Zaccardo stond het plots 1-1 en het momentum keerde helemaal ten gunste van Team USA door een rode kaart van Daniele De Rossi. De Verenigde Staten profiteerden niet lang van het numerieke voordeel, want een harde tackle leverde Pablo Mastroeni direct rood op.

Vlak na de hervatting zag Eddie Pope zijn tweede gele kaart en moesten de Verenigde Staten zelfs met negen man verder. Toch bleef de underdog fel weerstand bieden. Invaller DaMarcus Beasley zag zelfs nog een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

In de andere wedstrijd in groep E won Ghana verrassend van Tsjechië: 2-0. De strijd om de achtste finaletickets is nog volledig open. Donderdag zijn de duels Tsjechië - Italië en Ghana - Verenigde Staten.


Stand groep E:
1.Italië 2-4 (3-1)
2.Tsjechië 2-3 (3-2)
3.Ghana 2-3 (2-2)
4.Verenigde Staten 2-1 (1-4)


Meer WK-nieuws vind je op de WK-site