WK 2006: Uitslag Portugal - Iran

Icoon WK 2006 Portugal heeft vanmiddag op weinig overtuigende wijze gewonnen van Iran. De wedstrijd eindigde in 2-0. Door de overwinning heeft Portugal zich als eerste in groep D geplaatst voor de achtste finales. Iran is uitgeschakeld.

De eerste helft was ietwat saai, met weinig echte mogelijkheden. Hoewel Portugal het spel domineerde, wist het niet te imponeren. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0. De tweede helft werd net zo slordig begonnen als dat de eerste geëindigd was.

In de 63e minuut, net toen Iran wat beter in de wedstrijd leek te komen, schoot Deco Portugal naar een voorsprong. In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist door een terechte strafschop voor Portugal. Cristiano Ronaldo bleef koel, en tekende zo voor de 2-0. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Gisteren werd de andere wedstrijd van de tweede ronde in groep D tussen Mexico en Angola gespeeld. Die eindigde in een 0-0 gelijkspel. In dezelfde groep werden eerder Angola - Portugal (0-1) en Mexico - Iran (3-1) gespeeld.

Vanmiddag worden er twee wedstrijden in groep E gespeeld. De aftrap van Tsjechië - Ghana is om 18.00 uur, en Italië - Verenigde Staten begint om 21.00 uur. Zowel Tsjechië als Italië kunnen vanavond zeker worden van de achtste finales.