Leerlingen gewond na explosie strandvuur

BrandOp het strand tussen Castricum en Egmond Binnen zijn afgelopen nacht drie scholieren zwaar gewond geraakt door een explosie in een kampvuur. Vier anderen raakten licht gewond. De drie zwaar gewonden - een meisje van 14 jaar uit Bergen en twee 14-jarige jongens uit Alkmaar en Stompetoren - zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Op het strand waren ongeveer 80 leerlingen uit Alkmaar aanwezig in het kader van een schoolfeest. De explosie vond plaats toen een 35-jarige leraar wasbenzine in het kampvuur gooide. Volgens de politie is de betrokken leraar zwaar 'geshockeerd' door het voorval. Onbekend is waarom hij de wasbenzine op het vuur gooide.

Update 12:09
De politie gaat een strafrechterlijk onderzoek beginnen naar de gebeurtenissen op het strand. Er was namelijk geen vergunning aangevraagd voor een kampvuur, waardoor het waarschijnlijk een illegale activiteit betreft. Er waren zes leraren aanwezig bij het strandfeest. Het betrof een eindejaarsfeest van Christelijke Scholen Gemeenschap Jan Arentsz uit Alkmaar.

Het 14-jarige meisje blijkt er het ernstigst aan toe te zijn. Zij ligt in het brandwondencentrum in Beverwijk. De andere twee gewonden liggen in het Medisch Centrum Alkmaar. Volgens CSG Jan Arentsz gaat om het ernstige brandwonden van de eerste en tweede graad, met name aan de ledematen.

De betrokken school heeft inmddels een verklaring op internet gezet.