Twee meisjes mogelijk ontvoerd in Luik

Icoon MisdaadDe Belgische politie is een zoektocht gestart in de omgeving van Luik. Reden van de zoektocht is de verdwijning van twee halfzusjes en een veroordeelde pedofiel. Alle drie zijn zij vermist sinds vrijdagavond. De politie trekt een verband tussen de verdwijningen, omdat de pedofiel zich vrijdagavond in het café van de familie van de vermiste meisjes bevond.

De meisjes, Nathalie Mahy (10 jaar) en Stacy Lemmens (7 jaar) bezochten in de stad Luik een braderie op vrijdagavond. Toen de moeder van de kinderen haar zes kinderen wilde verzamelen, miste zij de twee meisjes. Onmiddellijk werden allerlei zoekacties gestart, onder andere door een motorclub en Child Focus.

Zondagochtend heeft de politie met vijftig agenten de omgeving van Luik uitgekamd. Onder andere bossen, parken en een uitgebreid buurtonderzoek stonden op de takenlijst. De onderzoeksrechter deed vandaag in een persconferentie het verzoek om de meisjes levend terug te brengen aan de eventuele ontvoerder. Daarbij waarschuwde hij ook voor hoge straffen die op ontvoering staan.