Allochtonenpartij houdt eerste congres

Icoon PolitiekDe Partij voor Allochtone Nederlanders (PAN) zal zondag haar eerste congres in Delft houden. Er zal dan onder andere gesproken worden over hoe de strategie en bevoegdheden binnen de partij zal zijn. Ook zal men bekijken wie er op de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen gezet moet worden. De partij werd vorig jaar door Katiana Kayvantash en Hans Hoogerdijk opgericht.

De PAN heeft enkele punten hoog op de agenda staan. De ontwikkeling van Nederland waarbij de waarden van allochtonen getoond moet worden zouden er tot moeten leiden dat autochtonen ervan willen leren. Er wordt door de Partij gestreefd naar een multiculturele samenleving die zich moet richten op innovatie en economische groei. Bedrijven zullen verplicht moeten worden om allochtonen aan te nemen en de toetreding van Turkije tot de EU zou zo snel mogelijk uitgevoerd moeten worden. De partij wil de diversiteit gebruiken om beter te kunnen concurreren met andere landen.

De partij kondigde al eerder aan dat het dragen van een schooluniform weer verplicht gesteld moet worden om het wijgevoel te stimuleren. Ook willen ze een generaal pardon voor alle asielzoekers die nu in Nederland zijn. PAN hoopt op twintig Kamerzetels.