Poker op internet lucratieve business

Icoon AlgemeenDe combinatie televisie en internet pakt zeer gunstig uit voor poker. Meer dan zestig miljard dollar werd het afgelopen jaar vergokt op pokerwebsites, een lucratief bedrag. Partypoker.com ging vorig jaar naar de beurs en was destijds twaalf miljard dollar waard. Op tv schieten de nachtelijke pokerprogramma's als paddestoelen uit de grond. Je hoort er niet meer bij als je niet kunt pokeren tegenwoordig. Ook FOK! pikt een graantje mee; vanavond is het tweede FOK!Pokertoernooi dit jaar gehouden.

Met een inleg van tien dollar streden vanavond enkele FOK!users tegen elkaar voor een goedgevulde pot. De winnaar, user Superbient, heeft met een paar uurtjes poker honderddertig dollar in de wacht gesleept. In een interview met het NRC Handelsblad zegt ÚÚn van de oprichters van Pokercollege.nl de helft van zijn studie betaald te hebben met pokergeld. Op deze website zijn alle ins en outs over het pokerspel te vinden. "We hopen dat er meer studenten zo slim zijn te begrijpen dat het geld letterlijk voor het oprapen ligt."

In tegenstelling tot andere casinospelletjes als roulette en gokkasten, waar voornamelijk geluk en toeval troef zijn, moet je bij poker juist over veel inzicht beschikken om met het geld naar huis te gaan. "Geluk speelt een kleine rol. Je hebt wel eens een slechte dag, maar nooit een slechte maand", aldus Pokercollege. "Er zijn talloze boeken van professionals waarin strategieŰn worden besproken. Om winnend te leren spelen, moet je hard studeren."

In dit topic op het FOK!Forum staat alle info die je van dienst kan zijn over het FOK!Pokertoernooi.