Zwaar mishandelde hond gevonden in afvalbak

Icoon Politie Een vrouw uit Enschede heeft gisteren een zwaar mishandelde hond gevonden toen ze haar afval in een andere afvalcontainer dan haar eigen wilde gooien. Het dier leek in eerste instantie overleden. De politie kwam echter tot de conclusie dat de ongeveer acht maanden oude hond nog in leven was.

De agenten waren net op tijd, want de vuilniswagen kwam inmiddels al aan rijden. Samen met de medewerkers van de dierenambulance hebben de agenten de zwaar gewonde hond uit de container gehaald en naar de dierenkliniek gebracht.

De schedel van de hond was door geweld compleet verbrijzeld. Het dier blijft voor verdere behandeling in de kliniek. De eigenaar van het dier bleek een 50-jarige man uit Enschede te zijn. De man meldde zich op het bureau en legde daar een verklaring af. Hij zei de hond op zijn kop te hebben geslagen, nadat deze zijn behoefte in de woning had gedaan. Daarna had hij het dier in de vuilnisbak gegooid. De man heeft een dagvaarding gekregen en zit inmiddels weer thuis.

Update 17.08 uur
RTV Oost
meldt dat de Mechelse herderpup inmiddels is ingeslapen.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.