Ovulerende vrouwen gaan sneller vreemd

Icoon WetenschapOnderzoek van Haselton en Gangestad heeft aangetoond dat vrouwen tijdens hun ovulatie eerder geneigd zijn vreemd te gaan. Ze hebben onderzoek gedaan onder 38 vrouwen (waarvan er 37 zijn meegenomen in het onderzoek). De vrouwen moesten gedurende een periode aangeven wat ze die dag deden en wanneer hun menstruatie was begonnen.

Een vrouw kiest een man met name voor de investering die hij in de kinderen kan leveren. Dit kan betekenen dat de man er goed uitziet en dus goede genen heeft of dat de vrouw kiest voor een man die bereid is bij haar te blijven en haar helpt bij de opvoeding van het kind. Een combinatie van beide is ideaal maar komt weinig voor, omdat de vraag naar deze mannen hoog is.

Het onderzoek heeft nu aangetoond dat vrouwen tijdens hun ovulatie zich met name richten op mannen met goede genen, dus de knappe man. Dit gebeurt vooral als de partner van de vrouw minder aantrekkelijk is, of wanneer de vrouw geen partner heeft. Vrouwen gaven ook aan rond deze tijd meer sociale gelegenheden op te zoeken waarin ze mannen kunnen ontmoeten. Daarnaast voelen ze zich sexier en meer seksueel gewenst.

Mannen blijken dit onbewust door te hebben. Met name de minder aantrekkelijke partners worden tijdens de ovulatie van hun vrouw jaloerser en ze zijn ook bereid meer te doen voor hun vrouw. Dit leidt bij de vrouw weer tot een groter gevoel van macht. Vrouwen blijken zich dus met name rond hun ovulatie meer aangetrokken te voelen tot mooie mannen, zeker als hun eigen partner minder aantrekkelijk blijkt te zijn.

Met dank aan Sh0ck voor de submit en herschrijven van het bericht.