Oprichter pedopartij ondergedoken

Icoon BinnenlandsAd van den Berg, een van de oprichters van de partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, is met de noorderzon vertrokken. Afgelopen week werd bekend dat hij al jaren op vakantiepark Het Kruininger Gors in Oostvoorne woonde. Daar stond hij bekend als een kindervriend, die altijd jonge jongens om zich heen had, hoewel er voor zover bekend geen concrete verdenkingen waren. De laatste dagen werd hij bedreigd, zowel via internet als bij zijn caravan. Als gevolg daarvan haalde hij zaterdagmiddag met vrienden de caravan leeg, waarna hij vertrok. Waar hij nu is, is niet bekend.

Medelijden
Zijn buren op het vakantiepark vertellen dat ze wel met de man te doen hebben. Hij was altijd een vriendelijke man. Nu lijkt hij "in één klap een oude man geworden," aldus een buurvrouw. Hij maakte ook een aangeslagen, overspannen indruk en was duidelijk bloednerveus.

Toch zijn ze ook wel blij dat hij vertrokken is. Tot zaterdagnacht hadden ook omwonenden namelijk veel last van jongeren die met eikels tegen caravans aan gooiden en riepen: "Waar is die pedo?" Ze wisten namelijk niet precies waar hij woonde. De politie heeft dan ook op het park gesurveilleerd. Ook de parkleiding probeert de boel goed in de gaten te houden, al is het de vraag of dat nog nodig is, want Van den Berg liet al doorschemeren dat hij waarschijnlijk niet meer terugkeert naar het vakantiepark.

Ad van den Berg
Van den Berg, hier nog in zijn caravan