Eindhovenaar start actie voor behoud Konmar

Icoon OpmerkelijkDe 18-jarige Sjoerd van Biljouw uit Eindhoven is een actie begonnen om de Konmar-supermarkten te redden. Met een website roept hij iedereen op een e-mail te sturen naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Het steekt de Eindhovenaar dat er na de verkoop van Konmar door Laurus in Den Bosch nog minder supermarkten overblijven om een keuze uit te maken. "Als het zo doorgaat kun je straks alleen nog maar kiezen tussen Albert Heijn en Albert Heijn", aldus de actievoerder. In een brief aan de NMa heeft hij zijn actie nader toegelicht. Wat Laurus van de actie vindt, is niet bekend.

Overigens wil de actievoerder wel dat de winkel aan kwaliteit en uitstraling gaat werken, zo blijkt uit zijn website. "Laurus heeft de Konmar-winkels zwaar laten verwaarlozen de afgelopen paar jaar. De winkelwagens zijn slecht en ook aan de kwaliteit van het vlees kun je wel merken dat Konmar echt een 'afdankertje' aan het worden is. Laat uw mening horen en laat Laurus merken dat ze het met Super de Boer alleen echt niet redden! Konmar was ooit "het paradepaardje" van Laurus en nu ziet men er geen brood meer in! Ik kom ontzettend graag bij de Konmar, vooral voor het lekkere brood en het ruime assortiment. Ik moet zeggen dat de beginjaren van Konmar heel wat beter waren dan nu. Toen het programma nog bij RTL 4 op tv was, dat waren nog eens tijden!".

De protestwebsite is hier te vinden: Red de Konmar