Tientallen burgerdoden bij aanslagen Irak

Icoon Aanslag Bij een aantal aanslagen in Irak zijn dit weekend tientallen mensen omgekomen. Vanochtend werden op een weg ten noorden van Bagdad 24 burgers doodgeschoten door rebellen. Onder de doden bevinden zich kinderen, studenten en bejaarden. Gisteren kwamen er ook al zeker 42 mensen om het leven bij aanslagen, waaronder kinderen en agenten.

Bij een zelfmoordaanslag op een drukke markt in Basra kwamen gisteren 28 mensen om. Bovendien vielen er 62 gewonden. De markt was op dat moment gevuld met winkelende mensen. Enkele uren later opende de politie het vuur op een moskee, omdat zich daar terroristen zouden schuilhouden. Hierbij kwamen volgens een woordvoerder van de moskee 12 ongewapende mensen om het leven. Volgens de politie zijn er 9 gewapende terroristen gedood.

Gisteren werd ook een Russische diplomaat doodgeschoten, en werden er vier van zijn collega's ontvoerd. Daarnaast vielen rebellen politieposten aan, werd er een ambulance onder vuur genomen en waren er diverse drive-by-shootings. Hierbij kwamen meerdere mensen om het leven. Tevens werd er een mortieraanval uitgevoerd op een plein in Bagdad, waarbij een kind omkwam.