Topman Yahoo verdient 1 dollar per jaar

Icoon EconomieDe topman van internetbedrijf Yahoo, Terry Semel, is met de directie een salarisverlaging van 599.999 dollar per jaar overeengekomen. De komende drie jaar verdient hij daarom nog maar één dollar per jaar. Natuurlijk heeft hij er wel voor gezorgd dat hij niet arm wordt: in ruil voor zijn salaris krijgt hij zes miljoen aandelenopties die hij kan uitoefenen tegen 31,59 dollar. Dat was de slotkoers afgelopen vrijdag.

Wanneer nu de koers stijgt, kan Semel honderden miljoenen dollars winst maken. De afgelopen jaren had hij op deze manier al 400 miljoen dollar verdiend. Koersdalingen zijn echter gevaarlijk voor hem, want die kunnen in het ergste geval zijn opties waardeloos maken.

Yahoo is tot de regeling overgegaan om de topman in het bedrijf te houden en om hem nog beter te laten presteren. Over de prestaties hoeft overigens sowieso niet echt geklaagd te worden: de afgelopen vijf jaar is onder Semels leiding de waarde van het aandeel verdrievoudigd. Inmiddels zijn er meer topmanagers bij Yahoo geïnteresseerd in een vergelijkbare regeling.

Terry Semel
Terry Semel