Politie Canada voorkomt grote aanslag

Icoon Terrorisme De Canadese politie heeft volgens eigen zeggen een grote aanslag voorkomen met de aanhouding van zeventien verdachten in Toronto. De verdachten, waarvan er vijf minderjarig zijn, hadden 3.000 kilo kunstmest in hun bezit. Kunstmest kan gebruikt worden als grondstof voor een bom.

Volgens de Canadese autoriteiten hoorden de arrestanten bij een terreurgroep die aanslagen wilde plegen in het zuiden van de provincie Ontario. "Deze groep vertegenwoordigde een echte en ernstige dreiging. Zij hadden de mogelijkheden en de bedoeling om een terroristische aanslag te plegen", aldus plaatsvervangend hoofdcommissaris Mike McDonell.

De verdachten zouden volgens de Canadese media moslims zijn, waarvan er een aantal in Canada geboren en getogen zijn. Van de volwassen verdachten zijn de namen, leeftijden en woonplaatsen door een Canadees persbureau bekendgemaakt. De meesten zouden een leeftijd tussen de 19 en 24 jaar hebben.

Video-beelden
De verdachten zouden video-opnamen hebben gemaakt van een aantal doelen, waaronder een metrostation in Toronto. Ook van de CN Tower, met 553 meter één van de hoogste torens ter wereld, werden opnamen gemaakt. Een ander doel van de groep zou het hoofdkantoor van de Canadese inlichtingendienst zijn geweest. Berichten hierover zijn echter nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Met dank aan renz0r voor de submit.