Filmmaker Moore aangeklaagd

Icoon BuitenlandsSergeant Peter Damon, een Amerikaanse oorlogsveteraan, heeft de filmmaker Michael Moore aangeklaagd. Hij eist maar liefst 75 miljoen dollar, omdat hij vindt dat hij in Moores film Fahrenheit 9/11 afgebeeld wordt als een tegenstander van de Irakoorlog, terwijl hij dat helemaal niet is. Ook zou Moore hem nooit gevraagd hebben om toestemming.

De sergeant verloor in de oorlog zijn beide armen. In de film vertelt hij hoe slecht hij zich voelt en dat hij veel pijnstillers nodig heeft om het wat dragelijker te maken. De scŤne zit tussen twee andere scŤnes die suggereren dat Amerika zijn veteranen in de steek gelaten heeft. Hierdoor lijkt hij dus onterecht een tegenstander van de oorlog. Damen heeft Moore zelf ook nooit gezien of gesproken; zijn verhaal deed hij in het nieuwsprogramma NBC voor een item over pijnstillers.

Alsof de aanklacht van 75 miljoen nog niet genoeg is, doet zijn vrouw er nog een schepje bovenop. Zij eist 10 miljoen dollar van Moore, als compensatie voor het feit dat ze volgens eigen zeggen "heel wat met haar man te stellen gehad heeft" doordat hij in de gewraakte film terecht kwam.


Michael Moore