Finale zaalvoetbal ontaardt in vechtpartij

SportDe finale gisterenavond om de Nederlandse titel bij het zaalvoetbal is uitgelopen op een massale kloppartij. In sporthal de Waardergolf in Heerhugowaard streden het lokale FC Marlène en Malabata uit Breda om de landstitel in de Nederlandse futsal competitie. De eerste wedstrijd was geëindigd in 5-3 voor het 'topmocro'team uit Breda.

Gisteren was de stand na de reguliere speeltijd 6-4 voor de Heerhugowaarders. Daarom moest er verlengd worden. Vijftien seconden voordat de tweede verlenging voorbij zou zijn, met een 8-4 stand op het scorebord, sloegen bij Mourad Boukhari van Malabata de stoppen door toen Ruben van Veen van Marlène de bal hoog ging houden. Boukhari schopte hem met een karatetrap naar de grond. Namens FC Marlène reageerde speler Jordy Wezel hierop, door zich eveneens als karateka te manifesteren. Daarop mengde een groot deel van het publiek zich in de vechtpartij. Een flinke politiemacht moest de vechtenden uiteindelijk uit elkaar halen.

Na een half uur konden de resterende seconden worden uitgespeeld, waarna FC Marlène kon worden gehuldigd tot kampioen van Nederland.

--
Kijk hier (RTL) of hier (RTVNH) voor een filmpje van het gebeuren.