Actie jarige Thalys leidt tot problemen

De Thalys, de snelle trein naar Brussel, Parijs en Zuid-Frankrijk bestaat 10 jaar! Voor de Nederlandse Spoorwegen (NS) reden genoeg om een feestje te vieren en haar klanten de mogelijkheid te bieden goedkoop met de Thalys te reizen. Afgelopen nacht begon dan ook de uitverkoop van tickets voor de maanden juli en augustus via de site van NS Internationaal.




De actie liep echter niet zoals de NS van te voren had gehoopt. Het begon al met het persbericht waarin de NS aan had gegeven dat de verkoop in de nacht van 1 op 2 juni zou beginnen. Een foutje bleek later, want vanwege de verjaardag van de Thalys op 1 juni begon de verkoop een nacht eerder. Een ander probleem deed zich voor op de website van de NS. Alhoewel een woordvoerder van te voren nog uitgebreid aangaf dat de website voorbereid was voor een massale toestroom van koopjesjager, bleek de site stipt om middernacht de geest te geven. Zelfs uren na de start van de actie is de verkoopsite van NS Internationaal niet te gebruiken voor het boeken van tickets.




Via het FOK! Forum (Met de Thalys naar Parijs a 10eu.Iemand al gelukt te boeken?) wisten enkele users van FOK! toch gebruik te maken van de actie. Een van hen wist namelijk dat de speciale aanbieding ook te boeken viel via de internationale site van de TGV. Alhoewel een groot deel van de kaarten reeds verkocht is, valt er voor mensen met geduld nog best een kaartje te boeken voor het lage tarief van tien of 25 euro per enkele reis.