AustraliŽ zwaait 'Socceroos' uit

Icoon WK 2006AustraliŽ zwaait vandaag de 'Qantas Socceroos' uit. Het nationale voetbalteam werd deze week vanuit alle hoeken van Europa ingevlogen om voor 98.000 toeschouwers een oefenwedstrijd te spelen tegen Europees kampioen Griekenland. In juni zal het land voor het eerst in 32 jaar vertegenwoordigd zijn op het wereldkampioenschap voetbal.

De mannen van de Nederlandse succescoach 'Goos' Hiddink kregen voor drieduizend fans een ontvangst op het Federation Square in hartje Melbourne. Premier Steve Bracks van de staat Victoria werd ondanks de bijnaam van het team tijdens een toespraak luidkeels overschreeuwd toen hij in plaats van 'football' over 'soccer' sprak. AustraliŽ zal na de oefenwedstrijd naar Europa vertrekken. Op 4 juni wordt in De Kuip in Rotterdam nog een oefenwedstrijd tegen Nederland gespeeld.

Overigens is tegenstander van vandaag Griekenland, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK, welhaast nog populairder in Melbourne. Maar liefst tienduizend mensen waren aanwezig bij de ontvangst van het team. Elke avond staan er hele rijen met fans voor het hotel van de Grieken om de spelers toe te zingen en met de hoop een glimp op te kunnen vangen van het team. In Melbourne wonen ongeveer 600.000 Grieken, op de Griekse steden Athene en Thessaloniki na de grootste populatie Grieken in ťťn stad ter wereld.

Update 15.21 uur
De 'Socceroos' hebben de oefenwedstrijd tegen de Grieken met 1-0 gewonnen. Josip Skoko scoorde in de 15e minuut het enige doelpunt.

Qantas Socceroos
Voetballers Milligan en Beauchamp voor het Socceroos-vliegtuig


---
Meer voetbal- en sportnieuws lees je op FOK!sport!!