Beetje dronken bestuurder van weg gehaald

Icoon Opmerkelijk"Deze man zou dood moeten zijn, maar hij reed gewoon rond. Dit moet een officieus nationaal record zijn", aldus Saulius Skvernelis, het hoofd van de Litouwse verkeerspolitie, nadat ze een 41-jarige vrachtwagenchauffeur van de weg hadden gehaald. De man had een alcoholpromillage van 7,27, terwijl in Litouwen 0,4 is toegestaan. Achttien keer de toegestane hoeveelheid.

In eerste instantie dacht de politie dat het apparaat kapot was, maar die bleek prima te werken. Volgens artsen is een promillage van boven de 3,5 voor de meeste mensen dodelijk. "Iemand die dermate vergiftigd is, hoort op de intensive care thuis en niet grinnikend achter het stuur", aldus Tautvydas Zikaras, een Litouwse ziekenhuisdirecteur. Zikaras had nog nooit gehoord dat iemand zo dronken kon zijn.

De chauffeur, Vidmantas Sungaila, kreeg een boete van drieduizend litas (870 euro) en is zijn rijbewijs mogelijk drie jaar kwijt. Hij zei tegen de politie de vorige nacht flink te zijn doorgezakt en zich 's morgens met een lekker pilsje te hebben 'opgefrist'.