Turkse tieners dreigden jochie te verdrinken

PolitieDe Haagse politie is op zoek naar een groep van vijf Turkse jongeren (van circa 13 tot 17 jaar) die vorige week maandag een 11-jarig Surinaams jochie in het water van een singel hingen. Het slachtoffer, dat niet kan zwemmen, was bang dat hij zou verdrinken.

De daders eisten dat de 11-jarige Mohammed zou zeggen dat Turken helden zijn. Even daarvoor hadden de knapen al laten weten dat ze ''die bruine'' te grazen wilden nemen. Toen ze hem te pakken hadden, sleepten ze hem het water in en dreigden hem te laten verdrinken tenzij hij luidkeels ''Turken zijn helden'' zou roepen. Mohammed weigerde dat eerst, maar toen hij tot zijn kin in het water hing, gaf hij gehoor aan die eis. Daarna smeten ze hem hardhandig op straat en 'trakteerden' hem op een klap. Uiteindelijk verjoeg een blanke man met een Duits accent de jongens. De politie zoekt die man nog om hem als getuige te kunnen horen.

De 33-jarige vader van het jochie, Mohammed Faizel Abdoelradjak, is woedend over de gebeurtenis. Hij heeft tegen de voortvluchtige Turken aangifte gedaan van poging tot doodslag, mishandeling en discriminatie. Hij overweegt te verhuizen uit de Schilderswijk: ''Een straat verderop vond een 14-jarige jongen onlangs de dood door een ongeluk met een pistool, en nu is mijn zoon de klos. Ik voel me hier niet meer veilig.''

Met dank aan Geertsema voor de submit.