Kalou wil na WK voor Ivoorkust spelen

Icoon VoetbalNa het wereldkampioenschap voetbal wil Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou voor zijn geboorteland Ivoorkust gaan uitkomen. Kalou probeerde anderhalf jaar om een Nederlands paspoort te verkrijgen, maar stuitte telkens op minister van Integratie Rita Verdonk.

"Het boek is dicht. Na het WK ga ik doen wat ik mijn broer Bonaventure heb beloofd: voor Ivoorkust spelen. Iedereen weet dat ik graag voor het Nederlands elftal was uitgekomen op het WK in Duitsland. Daar heb ik alles aan gedaan, daar hebben bondscoach Marco van Basten en meneer Cruijff alles aan gedaan. Alleen wilde mevrouw Verdonk dat niet. Er zit voor mij niets anders op, daar ik niet verwacht nog lang in Nederland te voetballen. Ik moet verder met mijn carrière, wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling," aldus Kalou.

Salomon zal binnenkort samen met zijn oudere broer en zaakwaarnemers gaan bepalen waar zijn toekomst ligt. Engeland of Spanje genieten daarbij zijn voorkeur. Hij zal echter moeten wachten totdat Feyenoord met een club tot een akkoord komt. Valencia en Chelsea lijken het meest geïnteresseerd.

"Valencia speelt in mijn favoriete systeem, met een diepe spits en een soort schaduwspits daarachter én met mensen op de flanken. Ze spelen Champions League en Valencia lijkt me bovendien een heerlijke stad," aldus de spits.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

-->Met dank aan Sappy voor de submit.