Fout in vwo-examen geschiedenis

Icoon Examen Er zit een fout in het eindexamen geschiedenis op vwo-niveau. In vraag 12 werd over Korea gesproken, maar het was daarbij onduidelijk of het over Noord- of Zuid-Korea ging. De vraag had betrekking op Zuidoost-AziŽ. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft sinds het begin van de examenperiode afgelopen woensdag 15.500 klachten binnen gekregen. Bijna 12.000 van de klachten waren afkomstig van vwo'ers.

De eerste klachten over de omstandigheden waarin scholieren hun examen moesten maken zijn ook alweer binnen. Zo viel het licht van een school tijdens een examen uit. Er moesten bouwlampen gehaald worden om het probleem op te lossen. In een school in Hengelo bleef de schoolbel maar doorgaan. Deze kon niet meer worden uitgezet, waarop de conciŽrge besloot de draden door te knippen.

De nieuwe computerexamens zorgden zoals door het LAKS verwacht ook voor problemen. Zo kwamen er meldingen binnen van computers waar geen bestanden opgeslagen konden worden, en van koptelefoons die niet werkten.

Voor meer nieuws over de examens kun je natuurlijk terecht op Examen.fok.nl.