Verdachte Holloway-zaak in Utrecht opgepakt

Natalee HollowayIn Utrecht is afgelopen woensdag een Arubaanse jongen gearresteerd, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermiste Amerikaanse scholiere Natalee Holloway. Het zou gaan om een bekende van Joran van der Sloot, die nog altijd een hoofdverdachte is en zelf vorig jaar maandenlang vastzat. Identiteit en leeftijd van de nieuwe arrestant zijn niet bekendgemaakt.

Waar de Arubaan is opgepakt en waar hij zich nu bevindt is onduidelijk. Een woordvoerder van de Utrechtse politie wilde geen mededelingen doen over een mogelijke arrestant. "Als er een arrestatie is verricht dan was dat op bevel van de Arubaanse justitie. Voor informatie moet u dan ook bij hen zijn", verklaarde de zegsvrouw.

De 18-jarige Holloway werd op 30 mei 2005 voor het laatst gezien, toen ze samen met Joran van der Sloot en de Surinaamse broers Satish en Deepak Kalpoe een cafť op Aruba verliet. Verschillende personen werden verdacht in verband met de verdwijning, maar tot dusver is niet duidelijk wat er met Holloway gebeurd is. Het eiland werd tot op de millimeter uitgekamd, en vorige maand besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht nog uitgebreid aandacht aan de zaak.

Update 23.49 uur
De gearresteerde jongen was als croupier werkzaam in het casino van het hotel waar Natalee Holloway verbleef. Enkele weken na de verdwijning van Holloway kwam de verdachte naar Nederland. Hij was destijds al een paar keer als getuige gehoord. De jongen zit vast op verdenking van ontvoering en moord. De bekende advocaat Gerard Spong staat hem bij, en wil via een kort geding uitlevering aan Aruba voorkomen.