Rotterdams gezin misbruikte schoonzus

MisdaadIn Rotterdam blijkt een 22-jarige allochtone vrouw tijdenlang mishandeld en verkracht te zijn door haar schoonfamilie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het slachtoffer blijvend letsel overgehouden aan de ernstige mishandelingen. De betrokken vrouw werd ingehuwelijkt door de 25-jarige zoon des huizes. Eenmaal in Nederland aangekomen werd ze in de wijk Feijenoord gebruikt als slaafje in de huishouding. Als dit niet goed genoeg naar de zin van de familie gebeurde, kreeg ze klappen. Door haar man werd ze meerdere malen verkracht. De woning mocht ze alleen onder begeleiding verlaten.

De politie heeft begin mei zes gezinsleden gearresteerd. Het gaat om drie broers (onder wie de echtgenoot), een zus en de ouders (49 en 54 jaar). De 24-jarige zus is ondertussen vrijgelaten. De vijf anderen blijven minimaal een maand in hechtenis. Ze ontkennen alle aantijgingen.

De zaak kwam aan het rollen toen de vrouw na 15 maanden naar haar familie in haar thuisland werd teruggestuurd. Daar kon ze echter nergens terecht, waarna ze terugkeerde naar ons land. Hier werd ze opgevangen waarna ze aangifte deed. Het OM wil niet zeggen wat de nationaliteit van de verdachte is, maar volgens het AD betreft het een Marokkaanse.

Het is niet voor het eerst dat er zoiets in Rotterdam speelt. Vorig jaar werd een 12-jarig Marokkaans meisje met kaalgeschoren hoofd op straat gevonden, nadat ze als slavinnetje in een gezin was mishandeld. En ook vorig jaar werd een 28-jarige vrouw in een hennepkwekerij aangetroffen, die daar al drie jaar werd vastgehouden door een Marokkaanse beoefenaar van de zwarte magie.