Vriendin geloosd en daardoor gratis benzine

Icoon OpmerkelijkEen twintigjarige vrouw uit Duitsland heeft wel een heel lompe manier bedacht om gratis aan benzine te komen. Samen met een vriendin van haar was ze onderweg, toen ze moesten tanken. Na het tanken kwam ze er achter dat ze niet genoeg geld bij zich had. Geen probleem, vond ze, ze zou thuis wel even geld gaan halen. Haar vriendin zou zolang achterblijven als menselijk onderpand.

Twee uur later was ze alleen nog steeds niet terug. Toen werd wel duidelijk dat haar vriendin gedumpt was en met de trein naar huis mocht en dat het tankstation voorlopig naar zijn geld kon fluiten. De Duitse politie heeft de zaak nu in onderzoek en bekijkt of de vrouw voor fraude vervolgd kan worden. Ze blijkt dezelfde truc al bij verschillende mensen uitgehaald te hebben.

Maria Hundstorfer, de vrouw die gedumpt werd, verklaarde achteraf dat ze haar 'vriendin' eigenlijk nog helemaal niet zo lang kende. Toch is ze wel verbaasd over haar behandeling: "Ik had haar onlangs op een feestje ontmoet, maar ik kan nog steeds niet geloven dat ze me zo heeft laten zitten."

Met dank aan svenski en Maudje voor de submit.