Formule 1: Uitslag GP van Spanje

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft zijn thuisrace in Spanje gewonnen. De wereldkampioen hield Michael Schumacher en teamgenoot Giancarlo Fisichella achter zich.

Alonso was razendsnel weg bij de start van de race. Terwijl achter hem Kimi Räikkönen van een negende naar een vijfde plaats reed, kon de regerend wereldkampioen Fisichella makkelijk de baas. Schumacher behield de derde plaats, Felipe Massa kwam daarachter op de vierde plaats. Ondertussen verknalde Ralf Schumacher zijn wedstrijd door bij een onbezonnen inhaalactie zijn voorvleugel stuk te rijden op de achterband van teamgenoot Jarno Trulli.

In de eerste zeventien ronden tot zijn eerste pitstop, reed Alonso in een moordend tempo van zijn achtervolgers weg. De voorsprong die hij opbouwde, was genoeg om na beide pitstops Schumacher voor te blijven en onbedreigd naar de finish te rijden.

Het team van McLaren had een beduidend slechtere race. Juan Pablo Montoya spinde al vroeg in de race en moest uitstappen, terwijl zijn wagen op een gevaarlijke positie op de kerbstones achterbleef. Tot verbazing van velen werd er echter geen safety car ingezet en werd de wagen weggehaald met een kraan, terwijl de andere wagens op volle snelheid langsreden. Teamgenoot Räikkönen reed de race wel uit, maar kwam niet verder dan de vijfde plaats.

Christijan Albers kende ook een ongelukkige race. De Nederlander kwam in totaal vier maal de pits binnen, onder andere om zijn voorvleugel te laten vervangen en zijn voorwielophanging te laten controleren. Albers klaagde over een sterke vibratie in zijn auto en uiteindelijk besloot het team de strijd te staken.

Opvallend was de race van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. De vier coureurs van deze teams reden bijna de hele race achter elkaar, waarbij Scott Speed zelfs even de elfde plaats bezette, voor hij de strijd moest staken met motorproblemen. Ook Liuzzi viel uit. De andere twee coureurs, Klien en Coulthard, finishten vlak achter elkaar op plaatsen dertien en veertien.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport