Peijs: A4 gaat zeker afgemaakt worden

Icoon FileHet ontbrekende stuk A4Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat vindt dat de A4 hoe dan ook afgemaakt moet worden. Over het stuk snelweg, dat de aansluiting moet vormen tussen het huidige einde van de A4 bij Delft en de A20 bij Rotterdam, wordt al veertig jaar ruzie gemaakt tussen de rijksoverheid en de lokale overheden. Over zowel de financiering als het tracé is al die tijd geen overeenstemming bereikt en minister Peijs is het meer dan zat. Voor de zomer wil ze een beslissing, anders laat ze het zelf doen.

Als alles gaat zoals de minister het wil, ligt er in 2007 een definitief plan voor de bouw van de zeven kilometer snelweg. In 2008 zou er dan begonnen kunnen worden met de aanleg. 511 miljoen euro heeft de minister beschikbaar voor dit stuk snelweg. De gemeente Rotterdam, de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland steunen de plannen al. Uiteindelijk zou de A4 de A13 flink moeten kunnen ontlasten.

De afgelopen week nam minister Peijs nóg een opmerkelijke beslissing over een belangrijke snelweg. De A2 tussen Utrecht en Amsterdam krijgt er in 2010 twee rijstroken per rijrichting bij, waardoor hij naar tien rijbanen gaat.