George Bush ziet in broer grootse president

Jeb BushVolgens de Amerikaanse president George Bush is zijn jongere broer Jeb een prima kandidaat voor het presidentschap. "Hij zou een grootse president zijn", zei George volgens de St. Petersburg Times over zijn 53-jarige broertje. Jeb is momenteel nog gouverneur van de staat Florida.

De ambtstermijn van Jeb Bush loopt echter in januari af en aangezien het zijn tweede termijn is, kan hij zich niet herkiesbaar stellen. Tot nu toe ontkende hij mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen in 2008, maar zelfs zijn vader, oud-president George Bush sr., gelooft hem daarin niet. Overigens gaf broerlief aan niet te weten of Jeb interesse heeft. "Ik zou hem ooit graag als presidentskandidaat willen zien, maar ik heb geen idee of hij wel of niet die intentie heeft", verklaarde de huidige president. De broers ontmoetten elkaar dinsdag toen de president een bezoek bracht aan een bejaardengemeenschap in Tampa in Florida.

Het zou overigens uniek zijn als twee broers het beiden schoppen tot president van de Verenigde Staten. Tevens zou een kandidatuur van Jeb tot een nieuwe Bush-versus-Clinton-strijd kunnen leiden, met in plaats van Bill en George sr (1992) dit keer Jeb en Hillary.