Voetbal: Uitslag finale UEFA Cup

Icoon UEFA CupSevilla heeft de UEFA Cup gewonnen. De Spanjaarden deden dit door het Engelse Middlesbrough in het Philips-stadion in Eindhoven met maar liefst 4-0 te verslaan. Beide clubs stonden voor het eerst in de finale van een Europees bekertoernooi.

Sevilla was duidelijk de betere ploeg, en kreeg in het begin van de wedstrijd al enkele goede kansen. Het krachtsverschil kwam na een klein halfuur tot uiting door een doelpunt van Luis Fabiano, die in de verre hoek raak kopte. In het verloop van de eerste helft volgden geen grote kansen, waardoor de 22 spelers met een stand van 1-0 op het bord de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft werd Middlesbrough sterker en kreeg het ook een aantal kansjes, onder meer via een vrije trap van Hasselbaink. De Nederlander schoot echter over. Het bleef lang 1-0, maar een klein kwartier voor tijd kon Sevilla toch de tweede goal maken. Het schot van Kanouté werd in eerste instantie nog gered door Schwarzer, maar in tweede instantie schoot Maresca de 2-0 binnen. Middlesbrough geloofde er hierna niet meer in, waarop Sevilla via goals van opnieuw Maresca en Kanouté naar 4-0 uitliep.