Britse ufo-hacker mag worden uitgeleverd

Gary McKinnonDe 40-jarige computerexpert Gary McKinnon mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechtbank besloten. McKinnon zou schuldig zijn aan de grootste militaire hack aller tijden. Hij zocht in computers van de NASA en de Amerikaanse overheid naar foto's die het bestaan van ufo's bewijzen.

Tevens hoopte McKinnon informatie te vinden over een geheime technologie die gratis energie mogelijk maakt. Hij was ervan overtuigd dat de autoriteiten in de VS deze zaken geheim hielden. In totaal zou de computerexpert zijn binnengedrongen in 97 niet door een wachtwoord beveiligde computers, over een periode van enkele jaren. Hiervoor kan hij een celstraf krijgen van maximaal 70 jaar en een boete van 1,75 miljoen dollar.

De hacker, die altijd volgehouden heeft geen kwaad in de zin te hebben, gaat tegen het besluit van de rechter in beroep. Hij is bang dat de VS een show van de uitlevering gaat maken, en vreest in Guantanamo Bay te worden opgesloten. Volgens de Amerikaanse aanklagers is dat onzin.