Klachten over meurende buschauffeurs

Icoon ShockingIn de Filippijnse hoofdstad Manila komen ontzettend veel klachten binnen over stinkende buschauffeurs. Mensen die genoodzaakt zijn voorin de bus of taxi te zitten kunnen de ranzige zweetgeur nauwelijks weerstaan. Daarom hebben de autoriteiten de chauffeurs eraan herinnerd regelmatig te douchen en deodorant op te spuiten gedurende de zomer.

"We begrijpen dat deze mannen ook een boterham moeten verdienen voor hun gezin", zo spreekt de verantwoordelijke van de regering Bayani Fernando. "Doch is het alleen maar logisch dat zij in ruil daarvoor over een goede hygiŽne beschikken."

"Wanneer chauffeurs een geur verspreiden, eventueel vanonder hun oksels, kunnen zij hiervoor hun arts raadplegen om dit te verhelpen. Ik denk echter dat als zij gewoon elke dag in bad gaan en af en toe met deodorant onder hun oksels spuiten, er geen probleem zou zijn", aldus Fernando.

Van maart tot mei is het in Manila niet ongewoon dat het buiten dertig graden Celsius is. Sommige van de geschatte dertigduizend chauffeurs in het openbaar vervoer trekken vaak hun kleren uit om de hitte te doorstaan, maar Fernando herinnert hen eraan dat dit niet gedoogd is. "Ook mogen zij geen slippers of korte broeken dragen."


Dat stinkt!