Launch-details Sony PlayStation 3

Icoon GamesSony heeft vannacht op zijn persconferentie voorafgaande aan de E3, een grote gamesbeurs in Los Angeles, de details bekend gemaakt over de launch van de PlayStation 3.

De opvolger van de succesvolle PlayStation 2 zal in twee versies verschijnen, een met een 20GB harddisk en een met een 60 GB harddisk. Het apparaat verschijnt op 11 november in Japan, waarna op 17 november Noord Amerika en Europa zullen volgen met een launchprijs van respectievelijk 499 en 599 dollar en 499 en 599 euro.

Het apparaat zal standaard een bijgeleverde draadloze controller bevatten. Deze controller ziet er vrijwel hetzelfde uit als de bekende PS1- en PS2-controllers, alleen zijn de L2- en R2-knoppen vervangen door triggers en is er een nieuwe knop midden op de controller bijgekomen. Sony maakte gisteravond ook bekend dat de controller bewegingen kan registreren in zes richtingen waardoor je, net als met de al eerder aangekondigde Nintendo Wii controller, spellen kunt besturen door enkel de controller te bewegen. Het complete verslag van Sony's persconferentie kun je natuurlijk lezen op FOK!games.Vanavond rond 18.30 begint de persconferentie van Nintendo, gevolgd door die van Microsoft rond 20.30. De Nintendoshow wordt live gecovered op FOK!games, net als de Sony conferentie vannacht, de Microsoft show helaas met een uur vertraging. Woensdag om 18.30 uur (Nederlandse tijd) zal de beurs dan echt open gaan, waarbij ook enkele FOK!gamesredacteuren de beursvloer zullen gaan betreden.

Voor al het E3 nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.