Dierenbeul actief in Drenthe

Icoon MisdaadNadat de 'Twentse dierenbeul ex-tbs'er' veroordeeld is tot een levenslange gevangenisstraf lijkt er nu een zogenaamde 'copycat' aan het werk te zijn. In het Drentse plaatsje Echten werd dit weekeinde een ťťn jaar oud veulen gruwelijk toegetakeld met een mes. "De politie lijkt ons niet serieus te nemen, maar we zijn ervan overtuigd dat hier een copycat aan het werk is", aldus voorzitter Henk ten Napel van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren.

Eerder al werd een ander paard volledig opengesneden aangetroffen in het plaatsje. Het paard Astrid was toen zij vorig jaar vermoord werd ook nog eens zwanger. Zelfs de foetus was destijds volledig in stukken gesneden.

De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, destijds opgericht om de Twentse dierenbeul op te sporen, luidt nu de noodklok. De stichting heeft geÔnventariseerd dat er sinds 2001 zeker achttien meldingen van dierenmishandeling uit de omgeving zijn gekomen. "En net als in Twente gaat het in 90 procent van de gevallen om merries en zijn bijna alle incidenten seksueel getint", aldus Henk ten Napel. De politie heeft aangegeven weinig overeenkomsten tussen de zaken te zien.

De zogenaamde 'Twentse dierenbeul', de 49-jarige Rudolf K., werd tot levenslang veroordeeld vanwege onder meer het op brute wijze mishandelen van Twentse pony gruwelijk mishandeld Dierenslachter actief in Enschede. Hij stak en sneed de dieren hierbij veelal in de geslachtsdelen, wat veel van de paarden niet overleefden. Ook bekende hij een moord en verschillende geweldsdelicten.


Astella, het toegetakelde veulenMet dank aan Esposa voor de submit.