Spookrijder smijt dochter tegen auto

ShockingEen Belgische spookrijder is in Spanje de cel ingegooid wegens poging tot doodslag op zijn dochtertje. De 39-jarige zuiderbuur, die woonachtig is in Marbella, reed zondag 'spook' op een snelweg bij Malaga en botste tegen een andere auto.

Eenmaal uitgestapt, sleurde de Belg zijn dochter uit de auto en smeet haar keihard tegen een voorbij rijdende wagen aan. Het 11-jarige meisje liep daardoor ernstige hoofdwonden op en moest naar een ziekenhuis worden vervoerd. De Spaanse politie zette hierop de vader in de cel op verdenking van poging tot doodslag.

Update 11:33
Inmiddels zijn er meer feiten bekend rond het gebeuren. De Belgische pers meldt vandaag dat de ouders van het meisje gescheiden waren. De man had al een contactverbod met zijn ex omdat hij haar geregeld mishandeld had.

Blijkbaar kon de man de scheiding niet verkroppen en wilde hij via zijn dochter wraak nemen op zijn ex-vrouw. Voordat de vader zijn dochter naar de voorbij rijdende auto smeet, had hij haar al diverse keren geprobeerd te wurgen met zijn autogordel.

Het 11-jarige slachtoffer zegt haar vader niet meer te willen zien: ''Papa is slecht, ik wil niet meer bij hem zijn.''