Formule 1: Uitslag GP van Europa

Icoon Formule 1Michael Schumacher heeft zijn thuisrace op de Nürburgring gewonnen. Hij versloeg Fernando Alonso. Schumachers teamgenoot bij Ferrari Felipe Massa werd derde en pakte zo de eerste podiumplaats in zijn carrière.

De start van de race zorgde direct voor een safety car-situatie. Ralf Schumacher tikte in de eerste bocht Vitantonio Liuzzi aan, die spinde en daarbij David Coulthard ramde. Zowel Liuzzi als Coulthard moesten de strijd staken.

Na de herstart werd Jenson Button snel ingehaald door Kimi Räikkönen. Daarvoor reden leiders Alonso en Schumacher op een hoog tempo achter elkaar aan en zetten continu snelste rondetijden neer. Na de eerste pitstopserie bleek de stand aan de kop van het veld ongewijzigd. Ondertussen begonnen elders op de baan een aantal auto's problemen te ontwikkelen. Mark Webber zette zijn wagen langs de kant van de baan, evenals debutant Franck Montagny, van wie de auto zelfs nog even in brand vloog.

Bij de tweede serie pitstops werd echter de uitslag van de race bepaald. Alonso kwam eerder binnen dan Schumacher en in de drie ronden die volgden, reed Schumacher een moordend tempo. Toen de Duitser uiteindelijk zelf de pits had opgezocht en weer de baan op kwam, bleek hij Alonso te hebben ingehaald en zelfs zes seconden voorsprong te hebben. Gedurende de rest van de wedstrijd kon Alonso niet meer naar Schumacher toerijden en won de Duitser zijn tweede wedstrijd op rij.

Voor de vijfde plaats ontspon zich een mooi gevecht tussen Rubens Barrichello, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella en Nico Rosberg, waarbij Barrichello uiteindelijk aan het langste eind trok. Massa's mooie derde plaats leek nog bedreigd te worden door een aanstormende Kimi Räikkönen, maar de Fin kon de Ferrari niet meer passeren.

Christijan Albers reed een kleurloze wedstrijd. Na de teleurstelling in de kwalificatie, keek de Nederlander het grootste deel van de race tegen de achterkant van teamgenoot Tiago Monteiro aan, na eerst te zijn opgehouden door Takuma Sato. Albers finishte uiteindelijk op een dertiende en laatste plaats.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport.