Presentator Han Reiziger (72) overleden

In zijn woonplaats Hilversum is gisteren musicus en televisiepresentator Han Reiziger op 72-jarige leeftijd overleden. Reiziger heeft vooral grote bekendheid verworven met zijn programma Reiziger in Muziek, dat van 1989 tot 2001 op zondagochtend werd uitgezonden door de VPRO.

In 1963 werkte hij reeds bij de VPRO als radiomedewerker, daar hield hij zich aanvankelijk bezig met klassieke en lichte muziek. Enkele jaren later legde hij deze functie neer om Hoofd Muziekafdeling te worden, wat hij tot 1995 zou blijven doen. Onder verantwoordelijkheid maakte de VPRO opnamen van onder andere Pink Floyd, The Byrds en Janis Joplin. De jazz had gedurende zijn loopbaan zijn bijzondere aandacht, zo was hij in de jaren zestig actief als organisator van concerten.

In zijn carrière heeft Reiziger diverse prijzen mogen ontvangen voor zijn diensten in de muziekwereld, waaronder de Elanden Jazz Prijs en de Jan van Gilze Prijs. Nadat hij stopte met Reiziger in Muziek was hij onder meer nog actief voor RTV Rijnmond, was hij juryvoorzitter van de Pim Jacobs Muziekprijs en speelde hij piano in de band Spinvis. Vorig jaar werd hij met kanker gediagnosticeerd.


Han Reiziger (1934 - 2006)

Met dank aan rotterdamisgek en Bupatih voor de submit.