Van Basten schrapt zes namen voor stage

Icoon Nederlands ElftalVoor zes spelers die deel uitmaakten van de voorselectie van het Nederlands Elftal voor het komende wereldkampioenschap lijkt een plek in de definitieve selectie al vrijwel uitgesloten. De zes kregen geen uitnodiging voor een trainingsstage die Oranje van 9 tot en met 12 mei in Noordwijk afwerkt.

Voormalig aanvoerder Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Ron Vlaar (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Patrick Lodewijks (Feyenoord) en Martijn Meerdink (AZ) hoeven van bondscoach niet op te komen draven. Ook de spelers die nog clubverplichtingen hebben en de geblesseerden Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Hedwiges Maduro zullen niet deelnemen aan de stage. Opvallend genoeg mag Ajax-verdediger John Heitinga, die niet bij de voorselectie zat, zich wel in Noordwijk melden.

Van Basten heeft in totaal zeventien spelers opgeroepen voor het trainingskamp. Tijdens deze stage zal er een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen Jong Oranje, op 11 mei op het veld van de Katwijkse Quick Boys. Op 15 mei dient Van Basten de definitieve WK-selectie bekend te maken. Daarbij is tevens nog een hele kleine kans dat Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou wordt opgeroepen, die komende week van de rechter zal horen of hij zich nog op tijd tot Nederlander mag naturaliseren.

--
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!