Duitse MTV mag satire over paus uitzenden

Icoon Televisie MTV Duitsland mag van de rechter een satirische animatieserie over de paus uitzenden. Het gaat om de animatieserie Popetown, waar tot dusverre alleen een trailer van te zien is geweest. Katholieke organisaties en politici vielen massaal over de trailer, wat resulteerde in een rechtszaak. Zelfs de christendemocratische premier Stoiber bemoeide zich met de affaire.

De rechtszaak is aangespannen door het aartsbisdom München en Freising. Volgens het aartsbisdom zou de serie 'een bedreiging voor de maatschappelijke vrede' zijn. De rechter oordeelde daar vandaag dus anders over. Voordat de rechter uitspraak wilde doen, had hij volgens Duitse media eerst tevergeefs geprobeerd om beide partijen het conflict te laten uitpraten.

MTV Duitsland is blij met de uitspraak, en zal de eerste aflevering van de serie vanavond gewoon uitzenden. Wel komt er aansluitend aan de uitzending van vanavond een tv-discussie tussen voor- en tegenstanders. Naar aanleiding van de resultaten van die discussie zal besloten worden of de andere afleveringen nog worden uitgezonden.


Popetown is een animatieserie over een 'gesjeesde' paus