Mr T. krijgt eigen talkshow

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur Mr. T, bij het grote publiek vooral bekend als de gespierde met goud omhangen huurling B.A. Baracus uit de tv-serie The A-Team, geeft zijn carrière een nieuw impuls: hij gaat een talkshow presenteren. Voor het nieuwe programma reist Mr. T door de Verenigde Staten en probeert hij mensen advies te geven bij allerlei problemen. Het programma draagt als titel de meest bekende uitspraak van de acteur: I Pity The Fool.

Het programma roept vergelijkingen op met het succesvolle programma van psycholoog Dr. Phil McGraw. Ook dit programma draait om problemen van mensen, maar Mr. T verkiest een andere aanpak. "Er zullen geen mensen huilend tot inzicht komen. Ik wil mensen direct advies geven, waar ze wat aan hebben", aldus de 53-jarige acteur.

Mr. T begon zijn carrière als bodyguard van onder meer Diana Ross en Michael Jackson. De film Rocky III markeerde zijn overstap van kleerkast naar een loopbaan voor de camera. Hij kreeg dankzij hoofdrolspeler Sylvester Stallone, zijn ontdekker, een rol toebedeeld als opponent van bokser Rocky Balboa. In die rol doet hij ook voor het eerst de uitspraak "I pity the fool". Kort daarop kreeg hij de rol van B.A. Baracus in The A-Team, dat ook in ons land razend populair werd en waarin Lawrence Tureaud, zoals Mr. T werkelijk heet, ook regelmatig die uitspraak deed.

Overigens zullen de fans van Mr. T in diens nieuwe programma de berg gouden kettingen om zijn nek moeten missen. Vorig jaar zwoor de inmiddels tot het christendom bekeerde tv-held de kettingen af: hij ziet ze nu als "een belediging voor God".

Mr. T
Nieuwbakken talkshow-host Mr. T

Met dank aan Sheridana en SpuitElf voor de submit.